Atacurile de panica pot fi tratate?

DA, ele sunt tratabile!

Fiecare om experimenteaza aceste trairi de frica in felul lui, cu propriile ganduri, intensitati si motivatii de “vindecare”. Am utilizat ghilimele pentu cuvantul vindecare pentru ca anxietatea nu e o boala, ci un dezechilibru emotional. Desi atacul de panica apare brusc si pe neasteptate, el este rezultatul gandurilor noastre de-a lungul timpului, iar inversul, adica eliminarea anxietatii reprezinta un proces, mai lung sau mai scurt, in functie de fiecare.
Acest proces este unul individual pentru ca factorii care au creat ganduri de teama este diferit de la o persoana la alta. De aceea este bine ca fiecare sa-si identifice propriul scenariu, sa gaseasca momentele de impas care i-au provocat frica si nesiguranta, iar mai apoi sa le dea o alta interpretare realista si functionala. E de dorit ca acest proces sa se realizeze sub indrumarea unui specialist, care te va ajuta sa identifici mai usor care ganduri au starnit emotii puternice de frica, ce le-a determinat sa apara si cum poti sa te raportezi diferit la aceste situatii stresante. Exista numeroase
tehnici prin care terapeutul te va ghida sa obtii rezultate cat mai rapide si pe termen lung. Atacurile de panica pot fi o provocare in viata ta, un “profesor” care iti va deschide noi cai.

Ce trebuie inteles este ca nu poti detine controlul anxietatii daca nu o intelegi. Cunoasterea este cheia care te ajuta sa te eliberezi de frici.

Cunoscand mai bine anxietatea si provenienta ei, te cunosti mai bine pe tine!