Toți ne dorim să avem o relație de cuplu fericită și satisfăcătoare. Căutăm partenerul de viață “perfect” și atunci când îl/o găsim, ne imaginăm o iubire ca în povești. 

După un timp, ieșim din această visare și resimțim adevăratele probleme care pot apărea într-o relație. 

Descoperim că celălalt nu este ca la început și acest lucru ne dezamăgește și ne înfurie. 

Îți amintești de faimosul titlu: “Iubirea durează 3 ani”? Acest lucru se referă la starea de “îndrăgostire” care face ca legătură de la început să fie atât de puternică și de autentică. 

În realitate, fiecare partner este complex și vine în relație cu o viață personală, cu propriile experiențe și nevoi neîndeplinite, cu așteptări și comportamente defensive. 

Ce se întâmplă când “îndrăgostirea” trece?

Rămânem noi, așa cum suntem, reali și cu propriile probleme nerezolvate. Acesta este punctul de cotitură pentru cele mai multe relații. 

Terapia de cuplu facilitează cunoașterea reciprocă a celor doi parteneri. Este vorba despre o cunoaștere dintr-o perspectiva a nevoilor emoționale neîndeplinite din trecut. 

“A fi conștient” în relația de cuplu înseamnă să știi “de ce” ai anumite comportamente și așteptări în raport cu celălalt și să înțelegi, de asemenea, modul cum reacționează partenerul la cerințele tale. Este valabil pentru ambii parteneri. 

Restabilirea modului de a comunica sănătos este un obiectiv important în terapia de cuplu.

Motivele cel mai des întâlnite pentru care se vine la cabinet sunt:

  • Certuri frecvente (adesea “din nimicuri’)
  • Infidelitatea
  • Gelozia, violență fizică și/sau verbală
  • Probleme financiare
  • Resentimente și distanțare
  • Absența vieții intime

Cunoașterea cu adevărat a partenerului este piatră de temelie a uneii relații sănătoase și de durata. Să afli cine este, ce traume are, ce nevoi emoționale, să descoperi latura vulnerabilă și îți dai voie să fii vulnerabil/a la rândul tău. Să va oblojiti rănile mai vechi și să va conectați printr-o comunicare care presupune și să îl asculți pe celălalt și să înțelegi sensul cuvintelui lui, renunțând la interepretari subiective. Să înveți cum să apreciezi partenerul și să transformi critică distrugătoare în plângeri blânde. 

Terapia de cuplu este cadrul în care pot face acest lucru, sub îndrumarea specialistului. 

Cu cât problemele devin tot mai adânci, cu atât relația se îndreaptă către eșec. Puteți preveni împreună un final nefericit, apelând din timp la ajutor de specialitate. 

În ziua de astăzi, cuplurile sunt supuse tot mai mult la încercări. Motiv pentru care tot mai mulți cred că terapia de cuplu aduce valoare și plus de stabilitate în viață lor.

Vino sa găsim soluții la problemele tale

Informatii utile:

Programările se fac telefonic sau prin formularul de mai jos, dacă nu răspund imediat, înseamna ca sunt în ședința si voi reveni cât de repede posibil.

Daca intervine ceva neprevazut în programul tău si nu poți ajunge sau întârzii, am rugămintea sa fiu anunțata in timp util, de preferat cu 24h înainte.
Strada nu este una aglomerata, astfel ca poți găsi ușor locuri de parcare.

Va mulțumesc și va aștept cu drag!

Telefon

0732 43 86 43

Program

Luni-Vineri: 10-21
Sambata: 10-14

Adresă

Str. Nicolae Filipescu Nr.34 – In curte, la parter