Despre mine
Mirela Gheorghe
De multe ori răspundeam la întrebarea “Cine sunt eu?” doar din perspective sociale și profesionale.
Înainte de toate, sunt om.
Am ajuns să fiu pasionată de psihologie din momentul în care m-am confruntat la rândul meu cu emoții puternice și situații dificile.
Am început să studiez psihologia la vârsta de 25 de ani, ca a doua facultate și totul a pornit de când am mers pentru prima dată într-un cabinet de psihoterapie. Atunci am înțeles cât de mult contează să primești și să oferi ajutor în momentele grele.
Tot ce am întâmpinat până acum – propriile mele experiențe de viață, școala, cursurile, familia, oamenii pe care i-am întâlnit, toate acestea m-au pregătit pentru viață și pentru ca în întâlnirea cu tine să pot să îți ofer ajutorul de care ai nevoie.
- De ce am ales să fiu psiholog?
Venise un moment în care singura opțiune era să fiu curajoasă. Și curajul nu înseamnă să nu-ți fie frică, ci să o înțelegi și să o depășești.
Experiențele copilăriei și ale vieții de adult de până atunci își puseseră amprenta pe felul cum mă simțeam. Nu e deloc ușor să recunoști că nu ești bine. Îmi amintesc destul de mult cum e ca atunci când nu mai știi ce să faci, să te zbați, să cauți răspunsuri și să îți vină să renunți.
Primul meu contact cu terapia a fost în calitate de client. Pe măsură ce am înțeles necesitatea psihoterapiei și cât de mult bine aduce în viața unui om, am pătruns și mai mult în misterul acestui domeniu.
Așa a apărut dorința mea de a oferi mai departe ajutor. Am înțeles cel mai important lucru: primeșii și dai. De-a lungul experienței mele profesionale am mai înțeles încă ceva: să fiu sinceră și autentică în relația terapeutică este calea prin care pot ajunge să mă întâlnesc cu omul din fața mea cu adevărat.
Din moment ce am început studiul psihologiei, nu m-am mai oprit. A devenit o pasiune și un stil de viață. Am întâlnit profesori foarte buni, formatori cu experiență, colegi minunați care mi-au deschis drumul și le mulțumesc.
Îți mulțumesc și ție că alegi să mă cunoști și îmi dai ocazia să construim împreună o relație unică, bazată pe încredere, confidențialitate și securitate emoțională. Scopul meu este să te ajut să conștientizezi și să schimbi felul de a gândi și de a te comporta pentru a trăi o viață sănătoasă și echilibrată.
Din punct de vedere academic, sunt licențiată în Psihologie și Științe Umaniste, am urmat cursurile masterului de Psihologie, Psihoterapie și Consiliere de grup în cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Pentru consiliere și psihoterapie m-am format în Hipnoză clinică și terapie Ericksoniană, program de formare profesională derulat de ARHTE Iași și acreditat de Colegiul Psihologilor din România. De asemenea, în prezent urmez o nouă școală de formare în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală în cadrul “Asociației pentru Sănătate Mintală” București.
În timpul facultății și al studiilor masterale, am lucrat ca psiholog clinician la Spitalul de Psihiatrie Sibiu. Apoi am început colaborări cu clinici private și instituții de stat unde am desfășurat activități de evaluare psihologică și consiliere.
Trăiesc, muncesc, iubesc, mă implic, mă dezvolt și dacă vrei, te pot însoți pe drumul tău către “mai bine”.
Psihoterapia înseamnă să afli cine ești.
Să descoperi ceea ce-ți dorești tu pentru tine, nu ceea ce vor alții, să poți să ai curaj să recunoști când simți anxietate sau depresie, când simți furie sau frustrare, nedreptate sau dezamăgire înseamnă să investești în ține.
Viața îți oferă experiențe, iar tu le prelucrezi. Înveți să te adaptezi, să ierți, să decizi, să crești.
Apar momente când nu reușești de unul singur.
Să faci primul pas în consiliere și psihoterapie poate fi o decizie dificilă, dar și o experiență plină de satisfacții și schimbare a vieții.
Specializări
Psihoterapia individuală
Psihoterapia
Psihoterapia pentru adolescenți
Psihoterapia de cuplu
Psihoterapia de grup
Terapie Online
Programează-te pentru o prima ședința de psihoterapie
Să descoperim împreună cele mai potrivite soluții la problemele tale de viață.