Oamenii funcționează foarte bine în grupuri. Suntem ființe sociale și avem nevoie de integrare, acceptare și siguranță.

Motiv pentru care ne organzim în echipe la locul de muncă, construim familii și consolidăm grupuri de prieteni. 

Terapia de grup funcționează oarecum la fel. Aduce beneficiul de a împărtăși cu alții propriile experințe și de învață din experiențele altora. 

Cred că un lucru și mai important este faptul că în cadrul terapiei de grup, oamenii învață să nu mai judece. 

Poți să descoperi că nu ești singur în suferinţa ta, ceilalţi pot împărtăşi la rândul lor experienţele lor, ceea ce produce sentimentul de normalitate şi elimină senzaţia de “unic” (“doar eu am problema această, ceva nu e normal la mine”).

Un alt avantaj este că poți oferi sprijin și suport cuiva din grup și acest lucru oferă o senzație plăcută de a fi de ajutor. 

Terapia de grup se adresează persoanelor care trec prin:

  • Anxietate și atacuri de panică
  • Divorț, despărțire
  • Dependențe de substanțe sau jocuri de noroc
  • Anxietate socială
  • Traume și stări de depresie 

Grupul se întâlneşte săptămânal şi este compus din 6-8 membri.

Prima condiţie a oricărei terapii este CONFIDENȚIALITATEA, iar în cazul terapiei de grup se aplică nu numai psihologului, ci şi tuturor participanţilor. Pentru a relevă aspecte personale, intime, legate de viaţa lor, oamenii au nevoie de siguranţă, încredere, protecţie faţă de alte persoane din afară grupului.

 De aceea, este esențial că membrii grupului să se abţînă de la discuţii în afară grupului în ceea ce priveşte gândurile şi sentimentele care le-au fost încredinţate.

Vino sa găsim soluții la problemele tale

Informatii utile:

Programările se fac telefonic sau prin formularul de mai jos, dacă nu răspund imediat, înseamna ca sunt în ședința si voi reveni cât de repede posibil.

Daca intervine ceva neprevazut în programul tău si nu poți ajunge sau întârzii, am rugămintea sa fiu anunțata in timp util, de preferat cu 24h înainte.
Strada nu este una aglomerata, astfel ca poți găsi ușor locuri de parcare.

 

Va mulțumesc și va aștept cu drag!