Nu e deloc ușor să fii adolescent. Toată lumea spune că e cea mai frumoasă perioadă din viață, însă aduce cu ea un zbucium interior puternic. De ce? Pentru că ai vrea să te integrezi în anturaj, ai vrea să te iubească părinții și să te aprecieze profesorii. Acceptarea de sine este și ea dificilă pentru că treci prin multe transformări fizice și psihice. Toate sub influență hormonala și a lipsei de independența financiară. Ești în căutarea propriei identități.

Te simți cel mai des neînțeles și ai vrea să fii ascultat. Conflictele dintre părinți sunt de multe ori la ordinea zilei. De parcă au uitat cum e să fii adolescent.

La școală poate ai parte de bullying sau nu reușești să îți fac prieteni. Sau ca să fii acceptat într-un grup e nevoie să te “prefaci” că ești că ei. 

Adolescența este o provocare. Fiecare tânăr poate fi expus la niște comportamente riscante din dorința de a experimenta și de a înțelege viața. 

Dacă relația cu părinții nu este bazată pe comunicare deschisă și înțelegere, poate vei căuta răspunsuri și ajutor în alte părți. De multe ori nu în locurile cele mai potrivite.

Psihoterapia adresată adolescenților este însă un cadru sigur și oferă suportul necesar unei dezvoltări psihice sănătoase. Psihoterapia nu înseamnă sfaturi și morală. Înseamnă să fii înțeles și ascultat și să găsești alternative corecte la probleme tale.

Confidențialitatea este garantată și de acest lucru te poți convinge chiar tu. 

Când să apelezi la psihoterapie ca adolescent? 

Atunci următoarele situații încep să fie o problema pentru tine:

•dificultăți de concentrare, eșec școlar, absenteism, abandon;
• conflicte în familie, dificultăți de relaționare;
• stimă de sine scăzută, furie, depresie, tentativă de suicid;
• anxietate, fobii, tulburări somatice cu cauza psihică;
• tulburări de comportament alimentar (anorexie/bulimie);
• abuz de substanțe (alcool, droguri);
• agresivitate, nervozitate, violență, minciună, furt, fugă de acasă;
• probleme afective și sexuale.

Mai jos ai datele mele de contact

Psiholog Mirela Gheorghe

Completează formularul de mai jos, iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil. Nu mai amână momentul, scapă de orice frică,

Telefon

(0732) 43 86 43

E-mail

psiholog@mirelagheorghe.ro

Adresa

Adresa: Str. Nicolae Filipescu Nr.34
In curte, la parter

Programează-te la terapie în doar 20 de secunde