Fosta mea anxietate

Cei care se confruntă cu atacurile de panică și cu anxietatea se întreabă adesea dacă acestea au vindecare. De multe ori, încercările nereușite ne fac să credem că suntem condamnați la un diagnostic pe viață.


Ei bine, nu este așa! Anxietatea are vindecare!


Există numeroase persoane care au depășit această problema odată ce au apelat la metodele corecte. Acesta este marele secrete: să nu ne pierdem timpul cu practici nefolositoare.


Așa am pățit și eu, va spun imediat pe scurt povestea mea.


La vârstă de 25 de ani am trăit primul atac de panică. S-a întâmplat noaptea, în timp ce conduceam pe autostradă. Ca orice atac de panică, s-a manifestat într-un mod atât de intens și amenințător încât am crezut că mor pe loc. Pulsul foarte crescut, starea de agitație puternică, senzația de sufocare, blocajul mental și starea de leșin m-au speriat cumplit. Am fost nevoită să sun la ambulanță și ulterior m-am liniștit.

La câteva zile distanță, a urmat și al doilea atac de panică, care s-a manifestat la fel. Și atunci, la fel că în primul atac de panică, am trăit sentimentul de moarte iminentă. Senzațiile din anxietate au devenit apoi pentru mine amenințarea supremă, adică obiectul fobic care nu mi-a dat pace ani la rând. 


La vremea respectivă nu am știut că acesta se numește un atac de panică, astfel că mintea mea a crezut că sufăr de vreo boală gravă. Am început investigațiile medicale și am încercat diverse tratamente naturiste (pe baza de plante și homeopatice) și practici holistice (acupunctură, masaje, yoga). Nimic nu a funcționat pe deplin. Atacurile de panică se transformaseră în tulburare de anxietate. Viața mea devenise un chin. Mă temeam constant să nu fac infact, să nu înnebunesc, să nu leșin pe stradă sau să nu dezvolt vreo boală precum cancerul. M-am izolat social pentru că îmi era teamă să nu fiu judecată de ceilalți în caz că și-ar fi dat seama că am o problema. Pe de altă parte, visam
să fiu ca înainte, fără anxietate.
 
M-am întrebat mult timp cum se poate vindeca cu adevărat anxietatea? După îndelungi căutări, am înțeles că singura cale este psihoterapia. Și așa a și fost. În procesul meu de cunoaștere am descoperit că traumele emoționale reprezintă cauza anxietății mele. Totul devenea din ce în ce mai clar și astfel am putut să înțeleg legătura dintre emoțiile acumulate și somatizarile din corpul meu. A urmat expunerea care a fost cea mai importantă etapă din vindecarea mea. A fost nevoie să învăț să nu mă mai tem de senzațiile cumplite pe care mi le oferea anxietatea. 

Am scris despre anxietate tot mai mult ca să fac cunoscut faptul că există vindecare completă. Voi, cei care va confruntați la rândul vostru cu această problema, este bine să aveți încredere că se poate!


Am lucrat în ultimii ani cu mulți oameni care au crezut că nu-și vor reveni. Astăzi, după luni de terapie și dezvoltare personală, au închis de tot capitolul anxietății. Și tu poți fi unul dintre cei care aleg să își ducă până la capăt procesul personal.


Cum ne vindecăm de anxietate? 


Sunt câteva etape esențiale pe care este bine să le urmăm cu mare încredere și deschidere.


În primul rând, este important să acceptăm că avem o problema și să nu o ascundem sub preș. Nicio problemă nu se rezolvă de la sine. Anxietatea nu înseamnă nici nebunie, nici boală gravă!


Prin urmare, lasă rușinea la o parte și cere ajutor celor apropiați dar și ajutor de specialitate!


În terapie vei descoperi cum funcționează anxietatea în corpul uman și vei înțelege mai bine că acele senzații groaznice nu îți pot face niciun rău în realitate. Acesta este modul natural prin care corpul și mintea noastră intră în modul de supraviețuire. Te vei convinge de acest lucru atunci când vei afla că traumele emoționale timpurii sunt cauza anxietății tale.


Fiecare dintre noi purtăm o greutate în suflet, suferințe de care nu suntem conștienți, dar care apasă în tăcere. În timpul copilăriei, experimentăm momente în care suntem răniți de cei din jur prin critici, comparații, cuvinte jignitoare, umilințe sau prin abuzuri fizice sau
sexuale. Aceste momente sunt percepute de creierul nostru drept amenințări. Motiv pentru care intrăm negreșit în modul de supraviețuire.

Ce este de făcut în față anxietății?


După ce ne informăm legat de manifestările naturale ale corpului aflat în modul de supraviețuire, după ce explorăm cu răbdare și curaj cât mai multe din traumele din viață noastră, ne rămâne doar să ne expunem. Expunerea este o etapă importantă din procesul de vindecare, deoarece desensibilizăm tiparul de frică irațională care s-a instalat odată cu tuburarea de anxietate. 

În acest articol am descris pe scurt modalitatea prin care ne putem îndrepta către vindecarea anxietății. Dacă dorești să afli mai multe despre cum s-au vindecat alți oameni, despre ce înseamnă anxietatea în cel mai mic detaliu, dacă vrei să mă cunoști mai bine pe mine, atunci te invit la lectură!
“Fosta mea anxietate” este cartea care te va ajuta să înțelegi simptomele din anxietate, să le accepți și să te convingi că nu ești singurul în lupta cu ele.

Poți comanda cartea din secțiunea Carte a site-ului meu: https://mirelagheorghe.ro/carte/