Despre psihoterapie

Ca oameni, ne aflăm într-o continuă mișcare, schimbare a ideilor, a comportamentelor, ne maturizăm, înțelegem, conștientizăm, suferim.

Când vezi în jurul tău oameni care doresc să se dezvolte, să se transforme, când simți că nici tu nu te afli în cea mai bună formă emoțională, începi să fii tot mai sigur/a că ai nevoie de o schimbare.

Iar atunci când te gândești la evoluție și schimbare pozitivă, gândul îți fuge automat către psiholog. Pentru că nimeni nu te poate ajută mai bine să te cunoști și să devii persoana care ți-ai dori să fii, decât cineva specializat în acest sens. În cabinetul unui psihoterapeut, te întâlneșți în primul rând cu tine și începi acel proces de transformare care poate trezi în tine emoții de tot felul, de la frici și suferințe adânci la resurse fabuloase pe care încă nu le-ai accesat.

Cum poate psihoterapia să aducă schimbare în viața ta?

În primul rând, ca să aibă loc o schimbare, este nevoie să ți-o dorești. Să îți dorești schimbarea din ce în ce mai mult și să-ți dai voie să renunți la ceea ce deși îți este cunoscut, îți creează nemulțumire, este primul pas către succesul terapeutic.

Poate până acum ai mai tot citit cărți de dezvoltare personală, ai participat la diferite seminarii și prezentări sau ai  făcut exerciții de meditații sau yoga.       

Toate acestea sunt importante pentru tine, însă adevărata schimbare începe când ești pregătit să te implici în propriul tău proces, când te confrunți cu propriile tale dureri și cu “demonii” din mintea ta care te țin pe loc.

Te invit acum să-ți imaginezi cum ar fi  să poți să gestionezi orice fel de situație, emoție sau gând, să poți să-ți păstrezi calmul și să ai încredere în tine.

Cât de mult îți dorești să fii așa cum ți-ai imaginat?

Cum te-ai simti sa stii ca tu esti maestrul vietii tale? Ca poti trai cu mai putine frici, resentimente sau suparari? Ca nivelul stresului poate scadea, ca somnul tău se va imbunătăţi si că vei avea mai puţine asteptări de la cei din jur?

Psihoterapia vine în ajutorul tău cu tehnici și metode verificate și validate care îți oferă o nouă perspectivă. Fie că vorbim despre psihanaliză, hipnoză clinică sau terapii cognitiv-comportamentale, psihoterapeutul va găsi cele mai bune instrumente ca soluție la probleme tale.

Cui se adresează psihoterapia? 

Doresc sa impartasesc cu tine un citat simplu pe care îl îndrăgesc foarte mult:

 “O viață normală este o viață cu probleme”.

Deci, oricine poate apela la terapie, indiferent de vârstă sau de problema cu care se confruntă.

Te invit și pe tine să te gândeșți pentru câteva clipe care este motivul TĂU să te programezi la cabinet.

La ce ajută psihoterapia?

Psihoterapia are ca scop să:

-te cunoști pe iine prin prisma emoțiilor și comportamentelor

-să îți dai voie să îți verbalizezi suferințele

-te simți înțeles, sprijinit și acceptat

-exprimi cu voce tare cele mai ascunse gânduri ale tale

-să te motivezi

-să ierți și să te eliberezi

-să dai o nouă interpretare situațiilor neplăcute

-să lucrezi la echilibrul în față stresului și la încrederea în tine

-să vorbești despre ce te doare (despărțire, doliu, singurătate, neîmplinire, regrete, traume)

 

Psihicul tău influențează starea ta fizică și calitatea vieții tale.

De aceea este important să să ai o minte sănătoasă și o stare de spirit echilibrată.

Experiența din cabinet mă ajută să te însoțesc cu grijă și profesionalism în parcursul tău terapeutic. Acest proces poate dura timp de cateva luni, perioada in care vom contrui o relatie terapeutica bazata pe incredere si empatie.