Ce este hipnoza clinică?

Hipnoza este o metodă psihoterapeutică, prin care pot experimenta o stare meditativă plăcută, liniștitoare, cu ajutorul căreia are loc procesul prin care poți schimba fie un gând negativ, o idee sau un comportament nedorit.

Hipnoza clinică  nu este ceea ce poate ai văzut la televizor sau în filme sau ți-a povestit un prieten, ci este o stare de relaxare profundă prin care corpul nostru scapă de încordare, iar mintea abandonează acele gânduri care nu ne dau pace și care are loc într-un cadru terapeutic sigur (cabinet) doar în prezența psihoterapeutului.

Vei fi surprins să afli toți avem capacitatea de a trăi transe hipnotice chiar în viața de zi, în timpul unor activități obișnuite cum ar fi: atunci când citim o carte captivantă, când privim un spectacol sau un film sau când ascultăm muzica preferată, care pot avea rolul de ne relaxa, a ne binedispune sau chiar de a ne restabili echilibrul nostru psihologic.

După cum știm, corpul nostru reacționează atât la cuvinte cât și la gânduri. De exemplu, atunci când ne amintim o situație sau întâmplare, fie plăcută sau neplăcută și o repovestim, putem retrăi aceleași emoții ca atunci când s-a întâmplat, poate doar la o intensitate mai mică. Prin folosirea cuvintelor și a sugestiilor hipnotice în stare de relaxare, putem face schimbări. Putem schimba un obicei, un comportament, o atitudine sau chiar un simptom fizic.

Nimeni nu poate trăi o transă hipnotică împotriva voinței lui, așadar tu ești cel care deține controlul.

Beneficiile hipnozei clinice

Hipnoza este un instrument terapeutic des utilizat prin care se pot rezolva probleme emoționale sau de sănătate, fiind o terapie pentru minte și corp.

Printre beneficiile hipnozei se numără: creșterea încrederii în sine, îmbunătățirea capacității de concentrare, scăderea stresului și anxietății, creșterea motivației, schimbarea gândurilor negative și disfuncționale în unele pozitive, renunțarea la adicții (fumat, alcool, jocuri de noroc), managementul durerii, dezvoltare personală, controlul greutății corporale, îmbunătățirea calității vieții, utilizarea întregului potențial personal și a abilităților în scopurile propuse.